Cupa orașului Bicaz / Bicaz / 28-31.03.2019

30-Mar-2019

În perioada 28 - 31 martie 2019 la Casa de Cultură din Bicaz s-a desfășurat concursul internațional de șah denumit “Festivalul de Șah Pro Logos – Bicaz City Cup” organizat de C.S. Bicazul, Primăria Bicaz și ACS Pro Logos. Director de turneu și arbitru șef a fost arbitrul internațional Sebastian Volcinsche. S-a jucat șah clasic în sistem elvețian, șase runde (câte o rundă în prima și a patra zi și câte două runde în a doua și a treia zi). A fost un turneu deosebit de puternic, atât valoric cât și numeric. Au participat 188 de șahiști din România, Moldova și Grecia dintre care 5 mari maeștri internaționali, 3 maeștri internaționali, 5 maeștri FIDE, 3 maeștri naționali, 19 candidați de maestru, 40 de șahiști de categoria I etc. Pe primele 7 locuri s-au clasat în ordine: marele maestru internațional Vladislav Nevednichy de la Politehnica Timișoara, cu 5,5 puncte, maestrul FIDE George - Cătălin Miroiu de la Universitatea Târgoviște cu 5,5 puncte, maestrul internațional Ruslan Soltănici din Republica Moldova cu 5 puncte, marele maestru internațional Vasile Sănduleac din Republica Moldova cu 5 puncte, marele maestru internațional Andrei Istrătescu de la CSU Universitatea de Vest Timișoara cu 5 puncte, marele maestru internațional Costică-Ciprian Nanu de la Dinamo București cu 5 puncte, marele maestru internațional Marius Manolache de la CS Studențesc Medicina Timișoara.

Din Vrancea au participat opt șahiști, toți aceștia cu prestații și rezultate foarte bune și bune, fiecare confirmându-și titlul, categoria și ratingul. Chiar mai mult, doi dintre ei (Andrei Cucoaneș și Viorel Balla) și-au depășit prin rezultate ratingul și locul din lista de start. Cea mai bună clasare dintre cei din Vrancea a realizat-o, așa cum era de așteptat, Matei - Ionuț Acsinte, de la CSM Focșani 2007, pe locul 13 cu 4,5 puncte. El a fost urmat în ordine de Andrei Cucoaneș, de la CSM Focșani 2007, pe locul 22 cu 4,5 puncte, Viorel Balla, de la CSM Focșani 2007, pe locul 41 cu 4 puncte, Andrei Arghirescu, de la Clubul Municipal de Șah Speranța Focșani, pe locul 55 cu 3,5 puncte, Marius Arghirescu, de la Clubul Municipal de Șah Speranța Focșani, pe locul 76 cu 3 puncte, Sandu Gurguiatu, de la CSM Focșani 2007, pe locul 99 cu 3 puncte, Adrian Toma de la CS Olimp Șah Focșani, pe locul 115 cu 3 puncte și mezinul Sebastian-Ștefan Ciobanu, de la CSM Focșani 2007, pe locul 126 cu 2,5 puncte.

De menționat este rezultatul obținut de către Andrei Cucoaneș, care a câștigat un premiu consistent în bani, clasându-se pe primul loc la categoria rating FIDE 1601-1800.

Despre plăcuta surpriză Andrei Cucoaneș se poate spune că nu e chiar o surpriză deoarece, pe de o parte, în ultimii ani el este „recidivist“ în astfel de realizări peste așteptări, iar pe de altă parte, este normal ca un șahist care se pregătește cu multă seriozitate și râvnă, așa cum o face el, să aibă rezultate foarte bune.

În cadrul Festivalului de la Bicaz a avut loc și examinarea periodică a arbitrilor, care trebuie să fie făcută la 3-4 ani. Din Vrancea au participat la aceasta Anton Soare, Marius Arghirescu și Viorel Balla, toți trei cu rezultate foarte bune, toți cu punctaj peste categoria la care sunt încadrați, trecând cu brio principala condiție de a fi promovați. Ei au avut onoarea să aibă o comisie de examinare cu nume grele cum rar se pot întâlni într-o singură comisie: arbitrul internațional Rudolf Dombi, din Sighet, membru al Colegiului Central de Arbitri din Federația Română de Șah, Vasile Paraschiv din Timișoara, Cătălin-Dumitru Baban, din Vaslui. Parcă s-au întâlnit Nordul, Vestul și cu Estul. Iar șeful comisiei a fost nimeni altul decât președintele Colegiului Central de Arbitri din Federația Română de Șah, arbitrul internațional Sebastian Volcinsche. Cu două luni în urmă, examinarea periodică a fost trecută la Buzău și de Mihai Strîmbu și Sandu Gurguiatu, așa că din cei 9 arbitri de șah ai Vrancei, 5 sunt recunoscuți în următoarea perioadă de patru ani de către FR Șah sau FIDE ca având licența activă.

 

(Autor: Anton Soare)

 

DETALII TEHNICE

LOCUL DESFĂȘURĂRII:

Bicaz - Casa de cultură, str. Barajului, nr. 31

PERIOADA DE DESFĂȘURARE:

28 - 31 martie 2019 începând cu ora 16:00

SISTEM DE JOC: șah clasic, open elvețian omologat FR Șah și FIDE, 6 runde, timp de joc 90 min + 30 sec/mutare;

ORGANIZATOR: Clubul de Șah Bicazul

INFORMAȚII și ÎNSCRIERI:

Volcinsche Sebastian
Telefon: 0787 810 656

click aici pentru prospect

click aici pentru lista de înscrieri și rezultate

 

Mediatizarea evenimentului în presa locală:

Monitorul de Vrancea

Ziarul de Vrancea

- Sportul de Vrancea

Loc de desfășurare

Galerie foto

 

 

 

Please reload

Tags

Please reload

©2018 by Blog. Proudly created with Wix.com

STRÎMBU MIHAI
Focșani, Romania (tel.: 0754 911 627 email: mihaistrimbu@yahoo.com)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now