Cupa Unirea Principatelor / Focșani / 21.01.2018

22-Jan-2018

Şahiştii vrânceni au fost printre primii care au marcat sărbătorirea Unirii Principatelor Române, unul dintre cele mai însemnate evenimente istorice la care a fost angrenat judeţul Vrancea şi reşedinţa lui, municipiul Focşani. De altfel, oraşul de pe Milcov, a fost supranumit de atunci Oraşul Unirii deoarece începând cu 15 mai 1859 aici a funcţionat pentru o bună perioadă Comisia Centrală a Principatelor Unite Moldova şi Ţara Românească şi nu a lipsit mult ca Focşani, conform unor propuneri, să devină capitala României.

Duminică 21.01.2018 au fost organizate trei turnee de şah rapid pe criteriul vârstei şi valorii. Turneul A (principal) a fost rezervat celor mai buni juniori din judeţ legitimaţi, născuţi înainte de 1 ianuarie 2009, Turneul B a fost rezervat juniorilor mici legitimaţi născuţi după 1 ianuarie 2009, Turneul C a fost rezervat juniorilor mici nelegitimaţi născuţi înainte de 1 ianuarie 2007.

La Turneul A unde au participat numai băieţi, cei mai buni au fost în ordine: Ştefan Dănilă, Andrei Cucoaneş, Mihnea-Iustin Baciu, Cristian-Eduard Şimon, Ştefan-Ciprian Gheorghe şi Alex-Ştefan Zlata.

La Turneul B cei mai buni băieţi au fost David-Mihai Andrei, Andrei-Dănuţ Neagu, Vlad Samoilă şi Andrei Nicolau iar cele mai bune fete au fost Elena Lupu şi Ana-Maria Apostu.

La Turneul C cei mai buni băieţi au fost în ordine Alexandru-Ştefan Tiron, Denis-Ionuţ Pilă, Patric-Andrei Făcâlă, Filip-Andrei Toia, Andrei Goleşteanu, Rareş-Gabriel Nechita, Ştefan Haimana- Munteanu, Adelin-Ştefan Dăscălescu, Mihai Dumitraşcu, Radu-Petru Călugăreanu, Albert-Florin Gafton, iar cele mai bune fete au fost Antonia Spiridonescu, Bianca-Maria Beşleagă, Diana-Maria Gheorghiaş, Maria-Andrea Dragomir, Elena-Ramona Dragomir şi Maria Georgescu-Apostu.

Organizatorii competiţiei au fost CS Olimp Şah, CSM Focşani 2007, Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea şi Direcţia pentru Sport şi Tineret Vrancea. Director de turneu a fost Aurelian Grigore, care a fost şi arbitru, ceilalţi doi arbitri fiind Mihai Strîmbu (arbitru şef) şi Anton Soare.

Următoarea competiţie de şah este Olimpiada şcolară de şah care se va desfăşura sâmbătă 27 ianuarie la Colegiul Naţional Unirea Focşani.

Într-o altă ordine de idei, Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea anunţă că în octombrie 2018 au loc alegeri ale preşedintelui şi membrilor Consiliului Director ai Asociaţiei Judeţene de Şah Vrancea. Toate persoanele care doresc să candideze se vor adresa conducătorilor structurilor sportive din care fac parte (preşedinţilor cluburilor de şah, preşedinţilor cluburilor sportive care au secţie de şah sau preşedinţilor asociaţiilor sportive care au şecţie de şah. Conducătorii acestor structuri analizează cererile candidaţilor şi dau avizul pentru acele persoane pe care le consideră că pot candida după care întocmesc lista numai cu candidaţii avizaţi pe care o trimit la Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea.

click aici pentru prospect

click aici pentru rezultate

 

 

Please reload

Tags

Please reload

©2018 by Blog. Proudly created with Wix.com

STRÎMBU MIHAI
Focșani, Romania (tel.: 0754 911 627 email: mihaistrimbu@yahoo.com)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now