Cupa Pionul / Adjud / 04 - 06.05.2018

6-May-2018

În perioada 4 - 6 mai 2018, la Casa de cultură ”Tudor Vornicu” din Adjud, s-a desfășurat concursul de șah “Cupa Pionul Adjud”. Această întrecere șahistă este omologată internațional de către FIDE și național de către FR Șah, desfășurându-se pe două grupe de vârstă: grupa A (seniori și juniori peste 10 ani), grupa B (juniori sub 10 ani). În total au participat un număr de 53 de șahiști legitimați din Focșani, Adjud, Bacău, Pașcani, Iași, Huși, București, Buzău, Galați, Suceava, Bicaz, Craiova, Sinaia, Botoșani, Ploiești, Vaslui dar și o junioară din Republica Moldova. Miza concursului a fost câștigarea de premii în bani oferite de firma Vrancart SA Adjud, acordarea unor distinții sportive sub formă de cupe, medalii, diplome din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea în cadrul programului ”Promovarea sportului de performanță”. De asemenea sportivii participanți au avut posibilitatea, în funcție de rezultate, să realizeze norme de clasificare sportivă dar și să câștige puncte valorice de rating FIDE sau CIV.

La grupa A locul I a fost câștigat de Roman Dubic (CSM Buzău) 6 puncte, urmat de Bogdan Sava (CSM Pașcani) 5,5 puncte, Iulian Gălățanu (CS Șah Club Galați) 5 puncte și Aurelian Ciobanu (ACS Realitatea Huși) 5 puncte. S-au mai acordat premii și disticții pentru primii clasați dintre jucătorii cu rating FIDE sub 2000 astfel: locul I Ovidiu Dincă (CS Ariadna Succeava) urmat de Marius Arghirescu (CMS Speranța Focșani) și Emilian-Paul Ioniță (CSM Focșani 2007). Cei mai buni juniori din concurs au fost: Ștefan Dănilă (CS Olimp Șah Focșani) loc I la U18,  Rafael Ienășoaie (ACS Regional Bacău) la U14 și Mihnea-Iustin Baciu (CS Olimp Șah Focșani) loc I la U12. Cel mai bine clasat veteran a fost Ionel Chiprian (CS Balta Albastră Bacău) iar cel mai bun rezultat la fete l-a obținut Irina Coguț (Republica Moldova).

La grupa B locul I ia revenit lui Valentin Corbu (CS Olimp Șah Focșani) cu 5 puncte, urmat de Eric Tătărușanu (CSM Pașcani) cu 4,5 puncte și Alexandru Borza (CS Olimp Șah Focșani) cu 4 puncte. La categoria U8 cei mai buni au fost în ordine: Patric-Andrei Făcilă (CS Olimp Șah Focșani) urmat de David-Mihai Andrei (CSM Focșani 2007) și Andrei Nicolau (CS Olimp Șah Focșani). La categoria de vârstă 9 ani locul I a fost acordat lui Andrei-Dănuț Neagu (CS Olimp Șah Focșani).

Competiția este cuprinsă în calendarul județean Vrancea al compețiilor șahiste pe anul 2018 susținute de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, fiind efectiv organizată de AJ Șah Vrancea în colaborare cu CSM Focșani 2007 și CS Olimp Șah Focșani dar și cu sprijinul Primăriei Municipiului Adjud. De remarcat implicarea organizatorică deosebit de eficientă a lui Emilian-Paul Ioniță (AJ Șah Vrancea), Viorel Balla (CSM Focșani 2007) dar și rezolvarea promptă a detaliilor tehnice și arbitrajului de către Mihai Strîmbu și Anton Soare.

click aici pentru prospect

click aici pentru rezultate

 

 

 

 

 

Please reload

Tags

Please reload

©2018 by Blog. Proudly created with Wix.com

STRÎMBU MIHAI
Focșani, Romania (tel.: 0754 911 627 email: mihaistrimbu@yahoo.com)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now