Cupa Grivița / Grivița / 8.03.2019

8-Mar-2019

Vineri 8 martie 2019 la Școala Gimnazială Nr. 1 Grivița, județul Galați, s-a desfășurat concursul interjudețean de șah CUPA GRIVIȚA, ediția a II-a, rezervat celor mai de perspectivă copii până la clasa a IV-a din rândurile celor în curs de consacrare și încă neconsacrați care fac pregătire la diferite cluburi și școli din județul Galați și la C.S.M. Focșani 2007. Au participat 38 de jucători de șah jucându-se șah rapid în sistem elvețian pe parcursul a șase runde.

De la C.S.M. Focșani au participat șapte șahiști, toți cu rezultate foarte bune, toți răsplătiți cu o cupă și o medalie, toți clasați în clasamentul general în prima treime. Surprinzător, pentru organizatorii gălățeni, primele trei locuri în clasamentul general, primele trei locuri în clasamentul copiilor până la clasa a II-a și primul loc la copii de grădiniță au fost ocupate numai de vrânceni. Dar iată și rezultatele fiecărui participant vrâncean în parte. Performerul principal, Denis-Ionuț Pilă, cu 6 puncte din tot atâtea posibile, a ocupat locul I în clasamentul general. Bianca-Maria Beșleagă, cu 5 puncte, s-a clasat pe primul loc la fete și pe locul al II-lea în clasamentul general. Dăscălescu Adelin-Ștefan, cu 5 puncte, a ocupat locul I în clasamentul copiilor până la clasa a II-a și locul al III-lea în clasamentul general. Lungu Giulia, cu 4 puncte, a ocupat locul I în clasamentul fetelor până la clasa a IV-a (deși ea este doar în clasa a II-a). Timotei Petraru, cu 4 puncte, a ocupat locul I în clasamentul copiilor de grădiniță. Toia Filip Andrei, cu 4 puncte, a ocupat locul al II-lea în clasamentul copiilor până la clasa a II-a. Ursu Ștefan-Daniel, cu 3 puncte, a ocupat locul al III-lea în clasamentul copiilor până la clasa a II-a. Dintre copii de la celelalte structuri sportive s-au remarcat în ordine Călin Anca, Elena-Loredana Ghenea, Nicu Marin, Alexandru Rădoi, Milea Cosmin-Costel și Mazilu Alin care fac pregătire la Șah Club Galați, Școala Gimnazială Nr. 1 Grivița și Școala Mihail Kogălniceanu.

Printre atâtea frumoase realizări și bucurii, nu se pot ascunde două regrete. Am stat bine cu prezența la nivelul copiilor de grădiniță, clasă pregătitoare, clasele I și a II-a dar nu și la clasele a III-a și a IV-a. Al doilea regret este că la școlile din județul nostru se face mult mai puțin șah decât la alte județe.

Organizatori au fost Școala Gimnazială Nr. 1 Grivița, Primăria Grivița, Palatul Copiilor Galați și Șah Club Galați. Arbitrajul a fost asigurat de Lucian Jugaru și Mihai Strîmbu sprijiniți de Adrian Chipăilă și Anton Soare.

Până în acest an, la primul nivel de vârstă și pregătire, aveam ca referință performanța din 2014 de la Galați a copiilor pe atunci de grădiniță Jinga Elena și Negoiță Matias-Ioan și a copiilor de clasă pregătitoare Nițu Ileana-Veronica și Pintilie Sebastian Matei, când toți patru au obținut punctaje foarte bune și primele două locuri în clasamentul general ne-au revenit nouă celor din Focșani. Acea memorabilă performanță a fost anul acesta depășită. Dacă tot l-am adus în discuție pe Sebi Pintilie, îl felicităm pe acesta pentru prestația din serialul VLAD, difuzat pe PRO TV. Probabil că este primul șahist vrâncean care joacă într-un film cu greutate.

Foarte rar se întâmplă ca la un concurs interjudețean toți șahiștii vrânceni să primească o cupă și medalie cum s-a întâmplat anul acesta la Grivița. Performanța va rămâne mult timp întipărită în memoria participanților. Seriozitatea și abnegația cu care se muncește la C.S.M. Focșani 2007 dau roade. Tatăl lui Filip Toia a avut inspirația la sfârșitul concursului să-i numească pe cei șapte magnifici „EROII DE LA GRIVIȚA“. Nu a exagerat cu nimic.

 

(autor: Anton Soare)

DETALII TEHNICE ȘI PROSPECT

Participanți:

jucători nelegitimați juniori U14

Ședința tehnică:

Vineri 08 martie 2019 ora 13:30

Locul desfășurării:

comuna Grivița, Școala gimnazială Grivița, județul Galați

Perioada de desfășurare:

Vineri 08 martie 2019 între orele 14:00 - 19:00

Sistem de joc:

șah rapid, open elvețian neomologat la FR Șah, 6 runde, timp de joc 15 min + 12 sec/mutare

 

ORGANIZATOR:

CS Șah Club Galați și Școala gimnazială Grivița

INFORMAȚII și ÎNSCRIERI:

Jugaru LucianJugaru Lucian

Telefon: 0744.131.263; Email: jugarul@yahoo.com

click aici pentru lista de înscrieri și rezultate

 

Mediatizarea evenimentului în presa locală:

Monitorul de Vrancea

Ziarul de Vrancea

- Sportul de Vrancea

Loc de desfășurare

Galerie foto

 

 

 

Please reload

Tags

Please reload

©2018 by Blog. Proudly created with Wix.com

STRÎMBU MIHAI
Focșani, Romania (tel.: 0754 911 627 email: mihaistrimbu@yahoo.com)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now